powered by Jive Software

Http error: 500

Hi,

i just installed jive_messenger_2_2_1.rpm on mandriva 10.1

After setup de admin login i have a Internal Server Error

RequestURI=/setup-finished.jsp

16:38:24.901 WARN!! [SocketListener0-1] org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:590) >11> /setup-finished.jsp:

java.lang.NullPointerException

at org.jivesoftware.messenger.admin.setup_002dfinished_jsp._jspService(setup_002df inished_jsp.java:80)

at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:94)

at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:688)

at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:427)

at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplica tionHandler.java:822)

at org.jivesoftware.util.LocaleFilter.doFilter(LocaleFilter.java:43)

at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplica tionHandler.java:813)

at org.jivesoftware.util.SetCharacterEncodingFilter.doFilter(SetCharacterEncodingF ilter.java:41)

at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplica tionHandler.java:813)

at org.jivesoftware.admin.AuthCheckFilter.doFilter(AuthCheckFilter.java:98)

at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplica tionHandler.java:813)

at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler.dispatch(WebApplicationHandler. java:494)

at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:569)

at org.mortbay.http.HttpContext.handle(HttpContext.java:1482)

at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationContext.handle(WebApplicationContext.ja va:624)

at org.mortbay.http.HttpContext.handle(HttpContext.java:1434)

at org.mortbay.http.HttpServer.service(HttpServer.java:896)

at org.mortbay.http.HttpConnection.service(HttpConnection.java:814)

at org.mortbay.http.HttpConnection.handleNext(HttpConnection.java:981)

at org.mortbay.http.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:831)

at org.mortbay.http.SocketListener.handleConnection(SocketListener.java:244)

at org.mortbay.util.ThreadedServer.handle(ThreadedServer.java:366)

at org.mortbay.util.ThreadPool$PoolThread.run(ThreadPool.java:534)

any ideas what i am missing or doing wrong (this is a firsttime setup) i am use the Embedded Database

Lighthouse

Oke if found the problem !!

its realy simpel i used firefox and it did not work

then later i do not know why but i tryed it with Konueror

i login true https://127.0.0.1:9091 and it workt

maybe a tip to the dev. try the browers en give a list in de

first screen of those how work, of fix this problem if its not to muts work.

Lighthouse

Firefox is working fine to me. Maybe it’'s something specific to your install.

Sorry

i mixed op the browsers i had problem with Opera.

The main diverens betwen the browes is that Opera thas not accept

cookies, maybe that was the problem

sorry for the mixup !!!

( i currently use the next browser

-Konqueror

-Firefox

-Opera

-Epiphany

i am testing them to find my fav.)

after i run the complete install it workt as hope in one time, more then i can

say of the other. I will try it online hopefully with in a moth from now

Keep up the good work its great !!!

Lighthouse

Well, admin console is intended for admin/admins only, so it’'s not so critical if some browser displays it not correctly. BTW, Opera indeed has problems displaying Server > Server Settings tab. Dont remember exactly, but there were some gaps.