powered by Jive Software

Can't Open OpenFire Admin, but jabber runs fine

I installed OpenFire a week ago on Debian 6. It’s running great. I could get into the web panel:9090 and administer everything. But today I cannot get into the web panel. It times out like the server doesn’t exist. Jabber is still running great for me and all the users.

I’ve tried restarting the service. Please help I couldn’t find anything about this issue. Why would it stop working.

And yes I’m in control of the server, and my net connection doesn’t block anything… I’ve tried everything… is there something I can restart or?

Not a single thing has changed on the server, I haven’t even logged into it via SSH until today. I’m the only one with access.

Here’s what’s in my IP_tables:

Chain INPUT (policy ACCEPT)

target prot opt source destination

ACCEPT tcp – anywhere anywhere tcp dpt:9090

Chain FORWARD (policy ACCEPT)

target prot opt source destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

target prot opt source destination

root@dotannoy:/home/ckizer#

And here’s what NMAP says about the Port:

Starting Nmap 5.00 ( http://nmap.org ) at 2013-02-04 11:35 EST

Interesting ports on dotannoy (127.0.0.1):

PORT STATE SERVICE

9090/tcp open zeus-admin

Here’s what netstat says:

__tcp6 0 0 :::9090 :::* LISTEN 3989/java
__

I’m using the embedded database. I’m running Debian 6. I know that the ports are open. I need help. I tried googling for the “openfire log location” but I can’t find anything of value.

Where in the guide does it say anything about where logs are stored for OpenFire?

Here’s what WARN.log and error.log say, how can I resolve this?

The ONLY thing installed on the ENTIRE server is Openfire and apache, and NOTHING else is using those ports… even after restart this error happens…

2013.02.04 11:09:55 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED AdminConsolePlugin$JiveSslConnector@0.0.0.0:9091: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 11:09:55 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED org.eclipse.jetty.server.Server@f20434: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 12:27:10 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED AdminConsolePlugin$JiveSslConnector@0.0.0.0:9091: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 12:27:10 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED org.eclipse.jetty.server.Server@19ccba: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 12:32:06 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED AdminConsolePlugin$JiveSslConnector@0.0.0.0:9091: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 12:32:06 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED org.eclipse.jetty.server.Server@f3552f: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 12:41:09 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED AdminConsolePlugin$JiveSslConnector@0.0.0.0:9091: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 12:41:09 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED org.eclipse.jetty.server.Server@12943ac: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 13:00:55 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED AdminConsolePlugin$JiveSslConnector@0.0.0.0:9091: java.net.BindException: Address already in use

2013.02.04 13:00:55 org.jivesoftware.util.log.util.JettyLog - FAILED org.eclipse.jetty.server.Server@8a2023: java.net.BindException: Address already in use

Even after 2 restarts of the machine nothing worked. Finally I found that there is a force-reload option. I ran this, instantly the server was up.

WHY? Why is this poorly documented, and why did java just cause a problem that could respawn when the machine rebooted?

This is obviously some sort of bug.

@$ :/var/log/openfire# /etc/init.d/openfire force-reload