powered by Jive Software

Error for starting openfire

Hi I’m a new developer for openfire. I have build and init(seting datebase and admin) openfire successfully.

But after that, the following exception happened:

Console:

java.lang.NullPointerException
    at org.jivesoftware.openfire.XMPPServer$1.run(XMPPServer.java:433)

Log:

2014.06.20 17:55:20 org.jivesoftware.openfire.container.PluginManager - Error loading plugin: C:\Users\Worksap\Openfire\target\openfire\plugins\admin
java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/jetty/util/thread/ThreadPool
    at java.lang.Class.getDeclaredConstructors0(Native Method)
    at java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors(Unknown Source)
    at java.lang.Class.getConstructor0(Unknown Source)
    at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
    at org.jivesoftware.openfire.container.PluginManager.loadPlugin(PluginManager.java:418)
    at org.jivesoftware.openfire.container.PluginManager.access$1(PluginManager.java:282)
    at org.jivesoftware.openfire.container.PluginManager$PluginMonitor.run(PluginManager.java:1072)
    at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.FutureTask.runAndReset(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$ScheduledFutureTask.access$301(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$ScheduledFutureTask.run(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.eclipse.jetty.util.thread.ThreadPool
    at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
    at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
    at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
    at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
    at org.eclipse.jetty.webapp.WebAppClassLoader.loadClass(WebAppClassLoader.java:427)
    at org.eclipse.jetty.webapp.WebAppClassLoader.loadClass(WebAppClassLoader.java:389)
    ... 14 more

If I restart openfire (startup a openfire has been inited). Except for the second exception, it tells me another exception about the address alreeady in use:

Console:

Openfire 3.10.0 Alpha [Jun 20, 2014 6:00:33 PM]

Error creating server listener on port 5269: Address already in use: JVM_Bind

Openfire 3.10.0 Alpha [Jun 20, 2014 6:00:34 PM]

Error starting server listener on port 5269: null

Admin console listening at:

http://wap-chenxiao1:9090

https://wap-chenxiao1:9091

Error starting XMPP listener on port 5222: Address already in use: bind

Error starting SSL XMPP listener on port 5223: Address already in use: bind

Log:

java.net.BindException: Address already in use: bind
    at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    at org.apache.mina.transport.socket.nio.SocketAcceptor.registerNew(SocketAcceptor.java:363)
    at org.apache.mina.transport.socket.nio.SocketAcceptor.access$800(SocketAcceptor.java:55)
    at org.apache.mina.transport.socket.nio.SocketAcceptor$Worker.run(SocketAcceptor.java:222)
    at org.apache.mina.util.NamePreservingRunnable.run(NamePreservingRunnable.java:51)
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
2014.06.20 18:00:34 org.jivesoftware.openfire.spi.ConnectionManagerImpl - Could not setup SSL socket
java.net.BindException: Address already in use: bind
    at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    at org.apache.mina.transport.socket.nio.SocketAcceptor.registerNew(SocketAcceptor.java:363)
    at org.apache.mina.transport.socket.nio.SocketAcceptor.access$800(SocketAcceptor.java:55)
    at org.apache.mina.transport.socket.nio.SocketAcceptor$Worker.run(SocketAcceptor.java:222)
    at org.apache.mina.util.NamePreservingRunnable.run(NamePreservingRunnable.java:51)
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

I am really confused about it. Dose anybody can help me?

Thanks!

I have fixed this problem… It is caused by forgeting build plugins…