powered by Jive Software

MSN not working

Has anyone had any probems with the MSN feature not working in IM Gateway. Everything else works fine, but for some reason MSN doens’t seem to work.

Any help would be greatly appreciated.

i have the same issue, noone is shown online. it appears to be the same with gmail now?

I even upgraded?

MSN works for me.

I have the same problem.

The debug.log showed this…

2008.11.18 16:14:54 session 494 established
2008.11.18 16:14:54 MSN: Session established for user_test@hotmail.com
2008.11.18 16:14:54 session 494 sent message VER 1 MSNP11 CVR0

2008.11.18 16:14:54 MSN: Session messageSent for user_test@hotmail.com : VER 1 MSNP11 CVR0

2008.11.18 16:14:54 session 494 sent message CVR 2 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.1.0178 MSMSGS user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:54 MSN: Session messageSent for user_test@hotmail.com : CVR 2 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.1.0178 MSMSGS user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:54 session 494 sent message USR 3 TWN I user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:54 MSN: Session messageSent for user_test@hotmail.com : USR 3 TWN I user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:54 session 494 received message VER 1 MSNP11

2008.11.18 16:14:54 MSN: Session messageReceived for user_test@hotmail.com : VER 1 MSNP11

2008.11.18 16:14:54 session 494 received message CVR 2 8.1.0178 8.1.0178 8.1.0178 http://msgruser.dlservice.microsoft.com/download/5
/6/4/5646481F-33EF-4B08-AF00-4904F7677B89/EN/Install_WLMessenger.exe http://get.live.com

2008.11.18 16:14:54 MSN: Session messageReceived for user_test@hotmail.com : CVR 2 8.1.0178 8.1.0178 8.1.0178 http://msgruser.dlservice
.microsoft.com/download/5/6/4/5646481F-33EF-4B08-AF00-4904F7677B89/EN/Install_WL Messenger.exe http://get.live.com

2008.11.18 16:14:54 session 494 received message XFR 3 NS 207.46.110.76:1863 0 207.46.96.154:1863

2008.11.18 16:14:54 session 494 closed
2008.11.18 16:14:54 MSN: Session closed for user_test@hotmail.com
2008.11.18 16:14:54 MSN: Session messageReceived for user_test@hotmail.com : XFR 3 NS 207.46.110.76:1863 0 207.46.96.154:1863

2008.11.18 16:14:55 session 495 established
2008.11.18 16:14:55 MSN: Session established for user_test@hotmail.com
2008.11.18 16:14:55 session 495 sent message VER 1 MSNP11 CVR0

2008.11.18 16:14:55 MSN: Session messageSent for user_test@hotmail.com : VER 1 MSNP11 CVR0

2008.11.18 16:14:55 session 495 sent message CVR 2 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.1.0178 MSMSGS user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:55 MSN: Session messageSent for user_test@hotmail.com : CVR 2 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.1.0178 MSMSGS user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:55 session 495 sent message USR 3 TWN I user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:55 MSN: Session messageSent for user_test@hotmail.com : USR 3 TWN I user_test@hotmail.com

2008.11.18 16:14:55 session 495 received message VER 1 MSNP11

2008.11.18 16:14:55 MSN: Session messageReceived for user_test@hotmail.com : VER 1 MSNP11

2008.11.18 16:14:55 session 495 received message CVR 2 8.1.0178 8.1.0178 8.1.0178 http://msgruser.dlservice.microsoft.com/download/5
/6/4/5646481F-33EF-4B08-AF00-4904F7677B89/EN/Install_WLMessenger.exe http://get.live.com

2008.11.18 16:14:55 MSN: Session messageReceived for user_test@hotmail.com : CVR 2 8.1.0178 8.1.0178 8.1.0178 http://msgruser.dlservice
.microsoft.com/download/5/6/4/5646481F-33EF-4B08-AF00-4904F7677B89/EN/Install_WL Messenger.exe http://get.live.com

**2008.11.18 16:14:55 session 495 received message USR 3 TWN S **ct=1227035695,rver=5.5.4177.0,wp=FS_40SEC_0_COMPACT,lc=1033,id=507,ru=h
ttp:%2F%2Fmessenger.msn.com,tw=0,kpp=1,kv=4,ver=2.1.6000.1,rn=1lgjBfIL,tpf=b0735 e3a873dfb5e75054465196398e0

The MSN server send a update message to openfire server and MSN Tansport do not recognize it. After the session is lost by time-out.

MSN is trying to force the Live Messenger down your throat, or so it appears by that error. Have you tried logging in at least once with the real MSN chat client.

I made mine somewhat working, it appeared that something went wrong with the email adresses?

When I logged onto meebo.com it also appeared that i only had 6 contacts there? That was about a third of my contacts.

In Hotmail i could see that somehow my contacts where divided up, messenger-contacts and regular contacts?

In the end I did added the ones missing manually through iChat and it seems to work now (knock on wood)…

Hi Tood

I can logging with the real MSN chat client. The failure hapen only i try use the MSN Transport.

in my opinion, the MSN Transport can´t undertand the message “CVR 2 8.1.0178 8.1.0178 8.1.0178 http://msgruser.dlservice.microsoft.com/download/5******/6/4/5646481F-33EF-4B08-AF00-4904F7677B89/EN/Install_WLMessenger.exe ttp://get.live.com”******

** ** ****After the session lost and restarts.

I do not get this message on my server, but I am not running Openfire 3.6 on my production box, which also means I am running a lower version of the gateway. That message though implies they are trying to kick off an auto-download of MSN Live.

Hi Todd

Possible solution

The connection start in the port 1863 and after the port 443 is used.

I just configured my firewall to allow the traffic on this port betwen openfire server and messenger.hotmail.com. The MSN transport return to work normally.

Not sure when it started (upgraded to 3.6.1 today) but MSN not working anymore.

2008.11.20 12:53:16 MSN: Exception occurred for msnuser@hotmail.com : java.net.SocketException: java.lang.ClassNotFoundException: org.jivesoftware.util.SimpleSSLSocketFactory
2008.11.20 12:53:16 MSN: IO error: java.net.SocketException: java.lang.ClassNotFoundException: org.jivesoftware.util.SimpleSSLSocketFactory
2008.11.20 12:53:16 Disconnecting session msnuser@openfireserver from msn.openfireserver
2008.11.20 12:53:16 session 48 closed
2008.11.20 12:53:16 msn: Sending packet:
2008.11.20 12:53:16 msn: Sending packet: You were disconnected from the MSN service.
2008.11.20 12:53:16 Content filter: intercepted packet:

You were disconnected from the MSN service.

regards

Well, I disabled then re-enabled SSL in server (port) properties and now MSN works.

I cannot understand. Were you changed the settings?

Thank’s