powered by Jive Software

No video of the second participant

Hi,

Installed the following plugins - picture 0
The file config.js, useWebsokets parameter set false. Get a blank page - picture 1
The file config.js, useWebsokets parameter is set true. Get a black screen at the second participant - picture 2
At the same time the conference created two new members are not included in the list of users - picture 3

What am I doing wrong?

paste in you google chrome console log. It seems you are not connecting via websockets or you have disabled annonymous access to your openfire server

We have the same issue. I enabled anonymous access in Openfire, but no change. Does Script Syntax in HTTP Bind settings need to be enabled?

Chrome log:

his appears to be Chrome main.js:287

status 1 main.js:100

status 3 main.js:100

connected main.js:82

doJoin test undefined main.js:484

getConstraints [“audio”, “video”] 360 undefined undefined main.js:347

getUserMedia

Object {audio: Object, video: Object}

main.js:327

onPresence

[presence, context: presence, jquery: “2.0.3”, constructor: function, init: function, selector: “”…]

muc.js:38

entered.muc test@conference.DOMAIN.COM/9peyp4oppewpcik9 Object {show: “”, status: “”, affiliation: “none”, role: “participant”} main.js:147

onPresence

[presence, context: presence, jquery: “2.0.3”, constructor: function, init: function, selector: “”…]

muc.js:38

onMessage

[message, context: message, jquery: “2.0.3”, constructor: function, init: function, selector: “”…]

muc.js:110

onUserMediaSuccess main.js:332

mediaready.rayo main.js:177

rayo colibri register set ok main.js:884

rayoCallback

main.js:530

handleOffer

main.js:644

handleOffer track audio main.js:667

handleOffer track video main.js:667

event.returnValue is deprecated. Please use the standard event.preventDefault() instead. VM111:423

onstream

MediaStreamEvent {stream: MediaStream, clipboardData: undefined, cancelBubble: false, returnValue: true, srcElement: RTCPeerConnection…}

false main.js:745

sendAnswer main.js:764

rayoCallback

main.js:530

handleSSRC input ssrc

main.js:596

onstream

MediaStreamEvent {stream: MediaStream, clipboardData: undefined, cancelBubble: false, returnValue: true, srcElement: RTCPeerConnection…}

true main.js:745

rayoCallback

main.js:530

rayo colibri answer set ok have-remote-offer main.js:852

handleAddSSRC modify ok have-remote-offer main.js:634

Thank you! Very excited about this project!

I have the same issue and done everything, and even if I enable the script syntax, it is the same …

I have these error messages in my openfire server logs (error.log) in /opt/openfire/logs :

2014.02.12 18:09:04 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP 1e20nqkbn326s9k9

2014.02.12 18:09:05 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP jitsi.videobridge.cujgagchilvdkj4i

2014.02.12 18:09:33 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP mq7ydr5mvu5trzfr

2014.02.12 18:09:33 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP jitsi.videobridge.sh1zk5f3v6zgp66r

2014.02.12 18:09:36 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP 2sgwiff81l3anhfr

2014.02.12 18:15:34 org.jitsi.videobridge.openfire.PluginImpl - Videobrideg error

2014.02.12 18:15:34 XMPPServlet - XMPPWebSocket deliver org.eclipse.jetty.io.EofException

2014.02.12 18:15:34 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP 0g62koy3b5zsemi

2014.02.12 18:15:34 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP jitsi.videobridge.fw2jqkb3nved0a4i

2014.02.12 18:15:42 org.jivesoftware.openfire.ldap.LdapGroupProvider - Could not find user in LDAP 1542yv6eq99hpvi

It seems that openfire try to look for user created with muc_room id i my LDAP server …

Hi Babyface,

Sounds like you need hybrid authentication enabled:

UPDATED REFERENCE:

For our issues with video, I see no errors in the Openfire logs. Just no video of the remote participants.

Message was edited by: Dave

Consol does not contain any obvious errors or warnings.

As in the post Dave.

This appears to be Chrome main.js:287

status 1 main.js:100

status 3 main.js:100

connected main.js:82

doJoin video undefined main.js:484

getConstraints

Array[2]

360 undefined undefined main.js:347

getUserMedia

Object

  1. main.js:327
    onPresence

  2. x.fn.x.init[1]

  3. muc.js:38

  4. entered.muc video@conference. /Артем
    Object

  5. main.js:147
    onPresence

  6. x.fn.x.init[1]

  7. muc.js:38

  8. entered.muc video@conference. /admin
    Object

  9. main.js:147
    onPresence

  10. x.fn.x.init[1]

  11. muc.js:38

  12. entered.muc video@conference. /katzjsc01d4e7b9
    Object

  13. main.js:147
    onPresence

  14. x.fn.x.init[1]

  15. muc.js:38
    onMessage

  16. x.fn.x.init[1]

  17. muc.js:110
    onMessage

  18. x.fn.x.init[1]

  19. muc.js:110
    onMessage

  20. x.fn.x.init[1]

  21. muc.js:110
    onMessage

  22. x.fn.x.init[1]

  23. muc.js:110
    onMessage

  24. x.fn.x.init[1]

  25. muc.js:110
    onMessage

  26. x.fn.x.init[1]

  27. muc.js:110
    onMessage

  28. x.fn.x.init[1]

  29. muc.js:110
    onMessage

  30. x.fn.x.init[1]

  31. muc.js:110
    onMessage

  32. x.fn.x.init[1]

  33. muc.js:110
    onMessage

  34. x.fn.x.init[1]

  35. muc.js:110
    onMessage

  36. x.fn.x.init[1]

  37. muc.js:110
    onUserMediaSuccess main.js:332

  38. mediaready.rayo main.js:177
    rayo colibri register set ok main.js:884

rayoCallback

    1.  <presence from="jitsi.videobridge.video@  /jitsi.videobridge.video" to="i0qmh2bdrhd26gvi@  /i0qmh2bdrhd26gvi">…</presence>
      
  1. main.js:530
    handleOffer

    1.  <offer xmlns="urn:xmpp:rayo:colibri:1" muc="video@conference.  " videobridge="video" nickname="0m4vfq18w00jxlxr" participant="i0qmh2bdrhd26gvi@ /i0qmh2bdrhd26gvi">…</offer>
      
  2. main.js:644
    handleOffer track audio main.js:667

handleOffer track video main.js:667

onstream

MediaStreamEvent

false main.js:745

sendAnswer main.js:764

rayoCallback

  1. main.js:530
    handleSSRC input ssrc

  2. main.js:596
    rayoCallback

  3. main.js:530
    rayo colibri answer set ok have-remote-offer main.js:852

onstream

MediaStreamEvent

true main.js:745

handleAddSSRC modify ok have-remote-offer

You scrubbed out your domain name. I hope you are not using an IP address. Looks ok to me. Try using another MUC conference room. If a room gets stuck, the only way to fix it is for everyone to leave and the plugin allocates a new bridge for the first room occupant. In other words, close all browser windows, instead of refreshing the chrome browser window.

Did some more think about this. Everything looks ok on the client and with Openfire. The problem could be with the Jitsi videobridge on server side. Look at the stderror log file Jitsi videobridge and confirm you do not have any SEVERE errors

What will happen if I use the test IP address?

but

I ordered all the matching IP address and fictitious domain on the test computers.

Participants come to the conference for the domain name.

The javascript code uses window.location.hostname to determine your domain name for XMPP messages. If you use an IP address in your url, then your domain name will be wrong and openfire will be unable to route your XMPP messages to the jitsivideobridge or muc components

https://10.53.106.48:7443/ofmeet?r=xyz will cause XMPP message to be generated. Openfire will not know what to do with it.

The solution would be to clean up the code and ensure all domain names are taken from config.js or a new parameter called “domain”. Then you can use

https://10.53.106.48:7443/ofmeet?r=xyz&domain=myopenfire.domain.com

Hi Dele,

We are using a domain name for all config.js entries. I have removed the MUC conference and reloaded chrome for both clients with the same outcome - black video for the other remote user. Local video preview works fine.

A few more details:

  • using Websockets plugin - configured websockets to true in config.js
  • server is on a public IP address with a FQ domain name
  • clients are accessing the server through a NAT
  • Had the Jinglenodes plugin installed, but removed as part of the troubleshooting

Is there a way to test the fuctionallity of jitsi videobridge plugin, speratly from ofmeet?

Thanks very much for the assitance! Excellent project!

UPDATE: My appologies. the errors in the log perviously in this post was due to JingleNodes plugin being re-enabled. I removed it and did not see any new log entries while in an existing conference. However, when I created a new conference and connected a second client to it I recived these errors in the log

Error Log:

line

1
2
3
4
5
6
7
2014.02.13 20:10:31 org.jitsi.videobridge.openfire.PluginImpl - Videobrideg error

Chrome log for this session:

This appears to be Chrome main.js:287

status 1 main.js:100

status 3 main.js:100

connected main.js:82

doJoin test123 undefined main.js:484

getConstraints

Array[2]

360 undefined undefined main.js:347

getUserMedia

Object

main.js:327

onPresence

  1. x.fn.x.init[1]
    muc.js:38

onMessage

  1. x.fn.x.init[1]
    muc.js:110

onMessage

  1. x.fn.x.init[1]
    muc.js:110

onUserMediaSuccess main.js:332

  1. mediaready.rayo main.js:177
    rayo colibri register set ok main.js:884

rayoCallback

main.js:530

handleOffer

main.js:644

handleOffer track audio main.js:667

handleOffer track video main.js:667

onstream

MediaStreamEvent

false main.js:745

sendAnswer main.js:764

rayoCallback

main.js:530

rayo colibri answer set ok stable main.js:852

onPresence

  1. x.fn.x.init[1]
    muc.js:38

  2. entered.muc test123@conference.DOMAIN.COM/qx1nulgrcd4h1tt9
    Object

main.js:147

rayoCallback

main.js:530

rayoCallback

main.js:530

handleSSRC input ssrc

main.js:596

onstream

MediaStreamEvent

true main.js:745

handleAddSSRC modify ok have-remote-offer main.js:634

hover in blob:https%3A//DOMAIN.COM%3A7443/712db53c-cd0f-4388-9ac8-d47dbc740bef main.js:233

Please confirm your network does not block Openfire server from recieveing UDP packets on ports 50000 and 60000.

You can test with 2 Jitsi clients. Jitsi client is not compatible with ofmmet. I am not using Jingle

I’m embarrassed to say that this was the solution: Although I had been permitting 50000 to 60000 in iptables, it wasn’t permitting UDP packets. Also had to permit UDP 5000 to 6000. All is working now!

Thank you for this fantastic plugin and your help!

No problem. Thank you!

I have a similar problem. My videos window shows his video he is not able to view second person video. Below is the content of my config.js file

var config = {

hosts: {

domain: ‘dell-pc.vievaint.com’,

muc: ‘conference.dell-pc.vievaint.com’, // FIXME: use XEP-0030

bridge: ‘jitsi-videobridge.dell-pc.vievaint.com’// FIXME: use XEP-0030

},

useIPv6: false, // ipv6 support. use at your own risk

useNicks: false,

useWebsockets: true,

resolution: “360”,

bosh: window.location.protocol + “//” + window.location.host + ‘/http-bind/’ // FIXME: use xep-0156 for that

      //bosh: '[https://dell-pc.vievaint.com:7443/http-bind/](https://dell-pc.vievaint.com:7443/http-bind/)', // FIXME: use xep-0156 for that

};

Below is content of my Chrome log

This appears to be Chrome main.js:303

status 1 main.js:109

status 3 main.js:109

connected main.js:91

SEND: main.js:83

doJoin 0p32ygtbqf72e29A suryakant main.js:506

SEND: <x xmlns='http://jabber.org/protocol/muc’/> main.js:83

getConstraints [“audio”, “video”] 360 undefined undefined main.js:363

getUserMedia

Object {audio: Object, video: Object}

main.js:343

onUserMediaSuccess main.js:348

mediaready.rayo main.js:186

SEND: main.js:83

RECV: main.js:82

rayo colibri register got error

<iq type=?“error” id=?“5729:?sendIQ” from=?“dell-pc.vievaint.com” to=?“2ia3fho9d8mjwcdi@dell-pc/?2ia3fho9d8mjwcdi”>?…??

main.js:914

rayoCallback

<iq type=?“error” id=?“5729:?sendIQ” from=?“dell-pc.vievaint.com” to=?“2ia3fho9d8mjwcdi@dell-pc/?2ia3fho9d8mjwcdi”>?…??

main.js:553

The stdout.log file shows 0 bytes. There is not stderr.log file generate.The openfire is installed on windows 7 machine.

Are you sure dell-pc.vievaint.com is the domain name you used during openfire setup?

Thanks Dele,

I managed to make this work on my intranet. However when I host this on my internet facing server and access it from a remote desktop, I do not see the video. It prompts for authentication, I enter the userid and pass word. Post this, it opens the video chat page but no video is visible. Even the chat window does not show any messages

When I debug it in browser chrome, below is the log that I get

This appears to be Chrome main.js:367status 1 main.js:138SEND: main.js:111status 6 main.js:138

The openfire version is 3.9.3 on Windows 64 bit

Date: Wed, 23 Apr 2014 14:39:51 -0700

From: communityadmin@igniterealtime.org

To: jigneshved@hotmail.com

Subject: - No video of the second participant

Ignite Realtime

No video of the second participant

created by Dele Olajide in Jitsi VideoBridge Plugin - View the full discussion

Are you sure dell-pc.vievaint.com is the domain name you used during openfire setup?

Reply to this message by going to Ignite Realtime

Start a new discussion in Jitsi VideoBridge Plugin at Ignite Realtime