powered by Jive Software

Please help me for hazelcast plugin installation in 3.8.2

environment: ubuntu 12.04 server, ip 10.6.4.52

openfire 3.8.2

hazelcast version 1.0.6 added in the plugin page

failed in the first step of following tutorial:

http://vincentpaca.github.io/2013/05/23/openfire-plus-hazelcast-clustering-on-am azon-ec2/

I changed the hazelcast-cache-config.xml with following:

<network>

    <port auto-increment="true">5701</port>

    <join>

        <multicast enabled="false"/>

        <tcp-ip enabled="true">

            <hostname>10.6.4.52:5701</hostname>

        </tcp-ip>

        <aws enabled="false"/>

    </join>

    <interfaces enabled="true">

            <interface>10.6.4.52</interface>

    </interfaces>

when I enable the cluster in the admin console, it shows failed to join in the cluster and here is the error in the log file:

2014.01.07 16:19:46 com.jivesoftware.util.cache.ClusteredCacheFactory - Unable to start clustering - continuing in local mode

java.lang.NullPointerException

      at com.jivesoftware.util.cache.ClusterClassLoader.getResource(ClusterClassLoader.j ava:79)

      at java.lang.ClassLoader.getResourceAsStream(ClassLoader.java:1159)

      at com.hazelcast.config.ClasspathXmlConfig.<init>(ClasspathXmlConfig.java:39)

      at com.hazelcast.config.ClasspathXmlConfig.<init>(ClasspathXmlConfig.java:33)

      at com.jivesoftware.util.cache.ClusteredCacheFactory.startCluster(ClusteredCacheFa ctory.java:124)

      at org.jivesoftware.util.cache.CacheFactory.startClustering(CacheFactory.java:639)

      at org.jivesoftware.openfire.cluster.ClusterManager.startup(ClusterManager.java:28 5)

      at org.jivesoftware.openfire.cluster.ClusterManager$1.xmlPropertySet(ClusterManage r.java:65)

      at org.jivesoftware.util.PropertyEventDispatcher.dispatchEvent(PropertyEventDispat cher.java:98)

      at org.jivesoftware.util.XMLProperties.setProperty(XMLProperties.java:460)

      at org.jivesoftware.util.JiveGlobals.setXMLProperty(JiveGlobals.java:435)

      at org.jivesoftware.openfire.cluster.ClusterManager.setClusteringEnabled(ClusterMa nager.java:324)

      at org.jivesoftware.openfire.admin.system_002dclustering_jsp._jspService(system_00 2dclustering_jsp.java:103)

      at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:97)

      at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:820)

      at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:547)

      at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.ja va:1359)

      at com.opensymphony.module.sitemesh.filter.PageFilter.parsePage(PageFilter.java:11 8)

      at com.opensymphony.module.sitemesh.filter.PageFilter.doFilter(PageFilter.java:52)

      at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.ja va:1330)

any thoughts?

problem solved! because we have installed the old version of cluster in 3.7.1. After the upgrade, need to remove the cluster.jar and some other jar which included in the old cluster plugin from the lib folder of openfire.